ضوابط فنی صادرات سیب ابلاغ شد

وزارت صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای به گمرک ایران، ضوابط فنی صادرات سیب را اعلام کرد. در این ابلاغیه شرایط مربوط به کیفیت سیب صادراتی، بسته‌بندی و نشانه‌گذاری آن مورد توجه قرار گرفته است.

با توجه به مشوق‌هایی که دولت در راستای حمایت از صادرات سیب ظرف هفته‌های گذشته تعیین کرده و بر اساس آن، واردات یک کیلوگرم آناناس و انبه در مقابل صادرات سه کیلوگرم سیب‌درختی مجاز اعلام شده است.

به گزارش مهر، سعید عباسپور، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به گمرک ایران، ضوابط فنی صادرات سیب را ابلاغ کرده که در آن شرایط مربوط به کیفیت سیب صادراتی، بسته‌بندی و نشانه‌گذاری آن مورد توجه قرار گرفته است.

متن نامه دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت به این شرح است:

نحوه اعمال ضوابط فنی صادرات سیب

به پیوست تصویب‌نامه شماره ۹۸/۵۰۱/۴۸۱۴ مورخ ۱۳۹۷/۰۸/۰۶ معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی- وزارت جهاد کشاورزی در خصوص «نحوه اعمال ضوابط فنی صادرات سیب» ارسال می‌شود. خواهشمند است مراتب به کلیه گمرکات اجرایی کشور ابلاغ و اطلاع‌رسانی شود.

جزئیات کامل ضوابط فنی صادرات سیب:

الف) ویژگی‌های سیب صادراتی (ممتاز، درجه ۱ و درجه ۲)

– گوشت میوه سالم باشد.

– میوه باید فاقد لک، لکه سیاه، ضربه دیدگی، پلاسیدگی، زنگار و ترک‌خوردگی در محل دم گاه (ترمیم شده به‌صورت جزئی و کلی) باشد.

– داخل میوه باید فاقد آثار پوکی، کم‌آبی (چروکیدگی)، لکه‌های قهوه‌ای و آردی شدن باشد.

– عیوب جزئی سطحی که بر وضعیت ظاهری کیفیت محصول، کیفیت نگهداری و بسته‌بندی میوه تأثیری نداشته باشد، مجاز است.

– حداکثر مجاز میوه‌های دارای فساد یا نقص داخلی و بیرونی سه درصد است.

ب) بسته‌بندی

– بسته‌ها باید دارای منافذی برای تهویه مناسب باشند.

– نوع بسته‌بندی (وزن، اندازه، مواد بسته‌بندی) بر اساس تقاضای مشتری است.

ج) نشانه‌گذاری

– نام رقم و عبارت محصول ایران روی بسته‌ها درج شود.

– نام و نشان تولیدکننده یا صادرکننده روی بسته‌ها درج شود.

– در صورت وجود برند محصول روی بسته‌ها درج شود.

ضمناً اعمال بند ۱ شاخص‌های بسته‌بندی میوه و تره‌بار صادراتی، موضوع نامه شماره ۹۷/۱۰۰/۵۹۴۶۳ مورخ ۹۷/۱۲/۲۶ سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص بسته‌بندی سیب دیگر موضوعیت ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست