دبیرکل اتاق بازرگانی البرز: به منظور توسعه مراودات تجاری کمیته مشترک ایران و کنیا تشکیل شود

دبیرکل اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه این استان ظرفیت های بسیاری در زمینه صادرات به کشور کنیا دارد، این پیشنهاد را مطرح کرد که کمیته مشترک ایران و کنیا برای افزایش مراودات تجاری تشکیل شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، سید فراز جبلی در دیدار با هیات کنیایی فعال در زمینه صنعت چای که در محل اتاق بازرگانی استان البرز برگزار شد، اظهار داشت : البرز در نزدیکی پایتخت قرار دارد و با فعالیت ۳۵۰۰ واحد صنعتی این استان در حوزه‌هایی مانند تولید صنایع غذایی، دارویی،قطعه سازی، پلاستیک و دیگر موارد از پتانسیل بالایی برخوردار است‌.

وی با اشاره به فعالیت بیش از ۱۶۰ برند بین المللی در البرز که به تولید محصول مشغول هستند، گفت: صادرکنندگان بسیار بزرگی در البرز فعالیت دارند که به نقاط مختلف جهان صادرات دارند.

دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز افزود: در استان البرز امکانات متنوع و بی شماری به منظور برقراری ارتباط اقتصادی با کشور کنیا وجود دارد و با توجه به ظرفیت مهم این کشور در زمینه تولید چای هیاتی فعال در این حوزه از کنیا به البرز سفر کرده اند.

وی با اشاره به اینکه طبق اطلاعات موجود تنها ۳۰ درصد چای مصرفی در بازار ایران تولید داخل است و باقی آن از طریق واردات تامین می شود، افزود: زمینه واردات چای از کشوری مانند کنیا به ایران فراهم است.

جبلی با اشاره به اینکه در قبال واردات چای از کنیا و در راستای مراودات تجاری طرفین به دنبال صادرات برخی محصولات تولیدی ایران به این کشور هستیم، افزود: انتظار داریم در راستای توسعه روابط اقتصادی تراز تجاری کشورمان را مثبت یا متعادل کنیم.

وی عنوان کرد: بر اساس اهدافی که برای توسعه تجارت خارجی مدنظر داریم، در تعامل با کشور کنیا اقدامات بیشتری را پیش خواهیم برد.

دبیرکل اتاق بازرگانی البرز با این توضیح که کشور کنیا در حال حاضر با همسایگان ایران از جمله پاکستان و امارات رابطه تجاری خوبی دارد، گفت: اما با توجه به حجم روابط تجاری میان ایران و کنیا و همپوشانی که طرفین به منظور توسعه تجارت خارجی دو جانبه دارند، متاسفانه از این ظرفیت استفاده نشده است.

وی عنوان کرد: البرز از ظرفیت هایی مانند منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام برخوردار است که یک هاب کارگو خوب برای کشور است و به دنبال برقراری ارتباط میان فعالان صنعتی کنیا و البرز هستیم.

جبلی ادامه داد: اتاق البرز در مواردی مانند مسیرهای انتقال پول، نحوه عقد قراردادها، مسائل حقوقی و مالیاتی و مسائل مرتبط به حمل و نقل و لجستیک مشاوره و راهنمایی لازم را در اختیار هیات کنیایی قرار می دهد تا سرمایه گذاری مطمئن در البرز داشته باشند.

وی ادامه داد: بر اساس رسالت های تعریف شده اتاق‌های بازرگانی در شناسایی مواردی که ریسک سرمایه گذاری و افزایش هزینه ها را ممکن است برای سرمایه گذاران خارجی به دنبال داشته باشد، به آنها کمک می کند و اتاق بازرگانی البرز مشاورانی در این زمینه برای سرمایه گذاری مطمئن دارد.

دبیرکل اتاق بازرگانی البرز بیان کرد: اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی با نهادهای دولتی ایران مراودات خوبی دارد و می تواند پل ارتباطی میان سرمایه گذاران خارجی و دولت باشد.

وی با اشاره به اهمیت گسترش سطح روابط با کشور کنیا در حوزه صنایع تبدیلی صنعت چای گفت: به دنبال ارتباط برد برد برای طرفین در زمینه ارتباطات تجاری میان دو کشور هستیم.

جبلی با طرح این پیشنهاد که اتاق بازرگانی یا کمیته مشترک میان ایران و کنیا ایجاد شود، گفت: در این زمینه باید تعداد فعالان اقتصادی مراوده کننده میان دو طرف و سطح تجارت بیشتر شود، البته برای تشکیل کمیته مشترک شرایط راحت تر از راه اندازی اتاق مشترک است، ایجاد این کمیته گام مهمی خواهد بود.

وی تاکید کرد: می توانیم مسائل حقوقی میان تجار دو کشور کنیا و ایران را از طریق داوری بین المللی ICC پیگیری کنیم و این مرکز به مسائل مربوطه رسیدگی کند، این مورد باید در قراردادهای تجاری میان طرفین ذکر شود.

لازم به توضیح است که هیات تجاری کنیایی فعال در زمینه چای به دنبال حضور در نشستی با مسئولان اتاق بازرگانی البرز از مجموعه های تولیدی شرکت دبش سبز گستر و شرکت چای مانی در شهرک صنعتی در شهرک صنعتی اشتهارد و شرکت صنعت کاران متحد درخشان واقع در هشتگرد بازدید داشتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست