مافیای قاچاق سوخت با اجرای طرح جدید اختصاص سهمیه بنزین به افراد قدرت می گیرد

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز گفت: طرح جدید اختصاص سهمیه بنزین به افراد به جای خودرو زمینه ساز شکل گیری مافیای قاچاق سوخت است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، رحیم بنامولایی در رویداد “صادرات دروازه اقتصاد” که به همت بسیج دانشجویی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران به صورت حضوری و مجازی برگزار شد در رابطه با مشکلات موجود در حوزه صادرات اظهار کرد: تغییر دیدگاه به فرهنگ صادرات در جامعه یک الزام است، از دهه ۱۳۸۰ به بعد با توسعه فرهنگ استفاده از تکنولوژی های جدید به ویژه شبکه های اجتماعی این دیدگاه نسبت به گذشته بهتر شده است.

وی با اشاره به اثرگذاری شیوع کرونا بر تقویت کسب و کارهای اینترنتی در بستر فضای مجازی ادامه داد: یک زمانی کمتر کسی فکر می کرد که روزی این مدل کاری بتواند موفق عمل کند، اما با بروز محدودیت های کرونایی و تعطیلی مدت دار کسب و کارهای حضوری بازار فروش اینترنتی تولیدات و محصولات مختلف قوت گرفت.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه ۸۰ درصد اقتصاد ایران دولتی و خصولتی است، گفت: این اقتصاد بیشتر متکی به نفت است و متاسفانه برخی اقتصاد را مافیا پروری کرده اند، در این زمینه مواردی مانند بورس کالا موجب تقویت این قدرت های مافیایی در فروش تولیداتی از جمله شکر، چای، فولاد، صنایع پتروشیمی و دیگر موارد این چنینی شده است.

وی با اشاره به اینکه در طول ۱۵ سال گذشته به طور میانگین سالانه ۹۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات کشورمان بوده است، افزود: اما در طی همان سال ها معادل حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد دلار سالانه واردات به کشور انجام شده است.

بنامولایی با این توضیح که رقم صادرات نفتی سالانه ایران در ۱۵ سال گذشته رقمی حدود ۵۰ میلیارد دلار بوده است، گفت: در بازه زمانی مذکور ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلار صادرات میعانات و فرآوردهای های نفتی داشته ایم و تنها ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار سهم صادرات غیر نفتی بوده است.

وی در ادامه بیان کرد: دولت و بانک مرکزی هر زمان که توانایی بازگشت ارز صادراتی از صنایعی مانند پتروشیمی را ندارند، برای انجام این کار به بخش خصوصی فشار وارد می کنند و فعالان این بخش نیز با توجه به تحمل هزینه های زیاد ارز را باز می گردانند و یا با مواد اولیه تهاتر می کنند.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد صنعت کشور ما SME یا بنگاه های اقتصادی متوسط و کوچک است، افزود: ما هنوز به انقلاب صنعتی نرسیده ایم، باید با برنامه ریزی و به صورت سازمان یافته در این راستا حرکت کرد و برای صنایع کشور با ایجاد شهرکهای تحقیقاتی، نقشه راه ۱۰ ساله هر استان تعریف شود.

وی با اشاره به وجود حدود ۹۰۰ شهرک صنعتی گفت: تعداد واحدهای صنعتی کشور بالغ بر ۹۰ هزار مورد است که از این تعداد تنها حدود ۴ تا ۵ هزار واحد صنعتی بزرگ هستند، متاسفانه هیچکدام از صنایع مهم کشورمان از جمله خودرویی، غذایی، دارویی، نساجی و دیگر موارد نقشه راه درستی ندارند.

بنامولایی با اشاره به نقش مهم نخبگان دانشجویی برای برنامه محور کردن و تنظیم نقشه راه صنایع ادامه داد: در دنیا انواع و اقسام فناوری های نوین را در تولید پیش روی صنعتگران می گذارند، امروز ما نیز نیازمند بکارگیری یکسری الزمات بین المللی در زمینه تولید داخلی هستیم.

وی با اشاره به طرح جدیدی مبنی بر اختصاص سهمیه بنزین برای افراد به جای خودروها گفت: مشخص است که در این زمینه مافیایی در حال شکل گیری است که بنزین را از دست مردم جمع کرده و قاچاق کنند، در کشورمان متاسفانه به جای اینکه از سوی دولت و مجلس خدمات رایگان آموزشی و درمانی به جامعه ارائه شود، درگیر اموری مانند گرم کردن سر مردم و ایجاد مافیاهای بزرگتر هستیم، از سویی دیگر به جای تفکر مولدی، تفکر دلال پروری تقویت می شود.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز گفت: در همه جای دنیا هنر مدیریت را جذب می کنند و دفن سرمایه های مردم که پول و مغز آنها است، تنها در داخل همان کشورها انجام می شود، اما در کشورمان صدور بخشنامه ها و دستورالعمل های متعدد که خلاف آموزه های دینی است، موجب فرار سرمایه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست