خسارت شرکت های تولیدکننده تجهیزات پزشکی از نوسان ارز و مقررات دست و پاگیر

نوسان قیمت ارز و تشریفات اداری طولانی مدتی که بانک مرکزی در مسیر تامین ارز خرید قطعات تجهیزات پزشکی ایجاد کرده است، موجب بروز خسارت مالی به شرکت های سازنده تجهیزات پزشکی می شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، محمد داود معتمدی درخصوص مشکلاتی که به دنبال نوسانات ارزی برای فعالان اقتصادی کشور حادث شده است، اظهار کرد: تنظیم قراردادها با یک نرخ ارزی انجام می شود، اما به هنگام خرید اقلام و یا قطعات مورد نیاز تولید تحت تاثیر نوسانات ارزی به یکباره، نرخ ارز تغییر پیدا می کند.

وی با بیان اینکه به یقین پایداری نرخ ارز موجب ثبات در بازار داخلی است، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون در زمینه های مختلف از جمله خرید قطعات ساخت تجهیزات صنایع مختلف، شاهد افزایش چند برابری قیمت ها بوده ایم و این مسئله نشات گرفته از نوسانات ارزی است.

عضو کمیسیون اقتصاد دارو و سلامت اتاق بازرگانی البرز در خصوص مشکلاتی که در زمینه ساخت تجهیزات صنایعی از جمله دارو وجود دارد، بیان کرد: بعد از ثبت سفارش یک کالا توسط وزارت صمت و بارگذاری آن در سیستم بانکی، برای دریافت حواله ارز باید حداقل ۴۵ روز در انتظار تاییدیه بانک مرکزی باشیم و در این مدت تحت تاثیر نوسانات ارزی در خرید کالاها و اقلام مورد نیاز بخش تولید با ضرر مالی مواجهه می شویم.

وی در بخش دیگری درخصوص تغییراتی که در سال های اخیر تحت تاثیر تحریم ها در میزان واردات قطعات ساخت تجهیزات صنعتی حادث شده است، گفت: خوشبختانه در ساخت تجهیزات صنعت دارو از دانش فنی در داخل کشور برخوردار هستیم و این مهم موجب تولید محصول با کیفیت می شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی زیستی آروکو که شرکتی دانش بنیان در زمینه تولید تجهیزات صنایع داروسازی، غذایی، آرایشی و بهداشتی است، در خصوص فعالیت های صادراتی این مجموعه توضیح داد: تا سال ۹۷ در زمینه صادرات فعالیت های خوبی داشتیم و تجهیزات دارویی را به کشورهایی مانند ترکیه صادر می کردیم، اما بعد از آن تحت تاثیر تحریم ها در مبادلات ارزی با دیگر کشورها با چالش هایی مواجهه شده ایم.

وی در مورد واردات قطعاتی برای ساخت تجهیزات دارویی از خارج کشور، توضیح داد: برخی از قعطعات مورد نیاز ساخت این تجهیزات در داخل تولید نمی شود و باید از خارج آن را تهیه کنیم، اما در این میان برخی قطعات که قیمت بالاتری دارد و واردات آن به صرفه نیست را با تکیه بر دانش فنی در کشورمان تولید می کنیم.

معتمدی ضمن اشاره به بومی سازی تولید چند قطعه مختلف ساخت تجهیزات دارویی در شرکت آروکو طی سال های اخیر وعلیرغم وجود تحریم ها بیان کرد: از جمله این موارد ساخت مکانیکال سیل دوبل و میکسرهای مگنتی است، تولید این قطعات در داخل کشور ما را از واردات آن بی نیاز کرد و از نظرقیمت ۵۰ درصد نسبت به قطعات وارداتی صرفه اقتصادی دارد.

وی با اشاره به اینکه تحریم های اقتصادی اعمال شده علیه کشورمان نقش مهمی در خودکفایی شرکت های ایرانی و تکیه بر توان تولید داخلی داشته است، عنوان کرد: تجهیزاتی که اکنون به بومی سازی تولید آن در کشورمان رسیده ایم، حدود ۵ سال قبل در ایران تولید نمی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست