تشریح راهکارهای توسعه تجارت ایران با سوریه

راهکارهای توسعه تجارت ایران و سوریه در ویدئو کنفرانسی که از دمشق و برای فعالان اقتصادی استان البرز برگزار شد، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، اصغر میرزایی در جلسه ویدئو کنفرانس “بررسی راهکارهای توسعه همکاری اقتصادی ایران و سوریه” که به همت اتاق بازرگانی البرز و با حضور نمایندگانی از این مجموعه و کارشناسان سوریه ای برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه مجموع صادرات ایران به سوریه بالغ بر ۷۳میلیون دلاربوده است .

دبیراتاق مشترک ایران و سوریه در ادامه افزود: مجموع صادرات ایران به سوریه در ۹ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی و ارزش به ترتیب با کاهش ۴۰ و ۱۸ درصدی همراه بوده است.

وی بیان کرد: علیرغم بالا رفتن ارزش کالاهای صادراتی ایران به سوریه در ۹ ماهه نخست سال جاری، صادارات ایران به این کشور در بازه زمانی مذکور کاهش داشته است.

میرزایی با این توضیح که وضعیت حال حاضر صنعت کشورسوریه همانند شرایط ۲۰ سال قبل ایران است، افزود: اکنون سوریه دارای چهار شهرک صنعتی در استان های ریف،حلب، دیرالزورو حمص است، وضعیت اقتصادی این کشوردر حال بهتر شدن است.

وی با این توضیح که زنگ جهش اقتصادی درکشورسوریه به صدا درآمده است، عنوان کرد: اکنون زمان مناسبی برای ورود تجار، بازرگانان و تولیدکنندگان ایرانی به بازار سوریه است و نباید کوچکترین تعللی در خصوص این تعاملات داشته باشیم و چنین فرصتی را در اختیار دیگر رقبا و کشورها قرار دهیم.

دبیر اتاق مشترک ایران و سوریه اشاره کرد: درسه ماهه نخست هر سال میلادی لیست مناقصات در سوریه اعلام می شود، این کشور بعد از خسارت های ناشی از جنگ هنوزبازسازی نشده و کشورهای مختف در حال شروع سرمایه گذاری در این مورد هستند.

وی با این توضیح که طبق اعلام سازمان های بین المللی هزینه بازسازی سوریه رقمی مابین ۳۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد دلارتخمین زده شده است، گفت: قسمت اعظم بودجه بازسازی سوریه از سوی سازمان های بین المللی تامین می شود، اما اگر در قبال مشارکت ایران در پرداخت ۲۰درصد از این هزینه، فرصت مناسب برای حضور شرکت های ایرانی در بازار کشورسوریه فراهم شود و بتوانیم جایگاه تجارت خارجی خود در این کشور را محکم کنیم، به نظر می رسد که  سرمایه گذاری در این بخش منجر به نتایج خوبی می شود.

به گفته میرزایی مرکز تجارت سوریه در ایران این آمادگی را دارد تا زمینه مناسب برای حضور و فعالیت تجاری ایرانی در این کشور را فراهم کند و آماده استقبال از شرکت های ایرانی است.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه کشور سوریه دارای معادن بسیاری است که از بخش اعظم این ظرفیت ها هنوز بهره برداری نشده است، افزود: تنها ازیک معدن فسفات در آنجا بهره برداری شده است که این مجموعه به ایران نیز صادرات دارد.

دبیراتاق مشترک ایران و سوریه با این توضیح که اتاق مشترک ایران و سوریه هماهنگ کننده اقدامات لازم برای بهره برداری تجار ایرانی از فرصت های اقتصادی در کشور سوریه است، عنوان کرد:  ایجاد فروشگاه های زنجیره ای در سوریه یک فرصت بجا و مناسب برای حضور صنایع غذایی ایران است می توانیم ازاین ظرفیت بهره برداری کنیم.

وی ادامه داد: از دیگر فرصت های مناسب برای توسعه همکاری با سوریه ایجاد زیرساخت های آی تی در این کشور است؛ چراکه بسترهای مناسب آی تی در سوریه وجود ندارد.

میرزایی به این نکته اشاره کرد که درحال حاضر امکان ترانزیت کالا از عراق به سوریه وجود ندارد و تنها مسیر کانتینر دریایی مناسب ترین راه ورود کالا به سوریه است؛ در نتیجه جستجوی راه حلی مناسب برای توسعه مبادلات تجاری میان این دو کشور اهمیت بالایی دارد.

دبیراتاق مشترک ایران و سوریه در بخش دیگری با اشاره به ظرفیت های البرز ضمن اشاره به اینکه که استانی صنعتی است، افزود: صنایع البرز می توانند نقشی پررنگ در بازار سوریه داشته باشند و اتاق بازرگانی البرز با ایفای نقش کیدی در برقراری این ارتباطات می تواند موجب شکوفایی توانمندی های صنعتی و تولیدی البرز در عرصه بین المللی و منطقه شود.

وی تاکید کرد: مشارکت صنعتگران البرزی در بازسازی کشور سوریه می تواند نقش مهمی در حضور فعالان اقتصادی این استان در بازارسوریه ایفا کند.

در ادامه این نشست ویدئو کنفرانفس، دکترعبدالمجید با ذکر این نکته که اقتصاد سوریه قبل از بحران های ایجاد شده در این کشور خودکفا بوده است، گفت: این کشور در گذشته تفاهم نامه همکاری اقتصادی با اتحادیه اروپا داشته است و با ترکیه نیز توافق نامه تجارت آزاد امضاء کرده است، اما پس از بحران با رشد اقتصاد منفی مواجهه شد.

این کارشناس سوریه ای با اشاره به اینکه در حال حاضرتمامی فعالیت های نظامی در سوریه خاتمه یافته است، افزود: شهرک های صنعتی در این کشور نیز یکی پس از دیگری در حال فعال شدن است.

به گفته عبدالمجید، اکنون نیاز اصلی شهرکهای صنعتی مواردی از جمله نصب و راه اندازی ماشین آلات و خطوط تولید انواع کالاهای صنعتی است.

وی با تاکید بر اینکه مرکز تجارت ایران با هدف ترویج ارائه کالاهای ایرانی در سوریه، فضا و امکان معرفی محصول را در اختیار تجارایرانی قرار می دهد، عنوان کرد: متاسفانه مصرف کنندگان سوریه ای اطلاع زیادی از توانمندی های تولیدی، صادراتی و خدماتی ایران ندارند؛ در نتیجه مرکز تجارت ایران در سوریه برای ترویج کالاهای ایرانی درسوریه  نیاز به دریافت پیشنهاد از سوی شرکت های ایرانی دارد.

این کارشناس سوریه ای با بیان اینکه سوریه در حال حاضر در تولید مواد غذایی خودکفا است، گفت: این کشور حتی تامین کننده برخی مواد غذایی کشورهای منطقه است و به عنوان نمونه روغن زیتون آن در سطوح بین المللی صادرمی شود؛ درنتیجه تجارایرانی باید تمرکزبیشتری بر روی کالاهای صنعتی از جمله مواد غذایی تولید این کشور داشته باشند.

در بخش دیگری از این نشست ویدئو کنفرانس نیز الملکی کارشناس سوریه ای گفت: مرکز تجارت ایران در سوریه، ساختمانی ۱۱ طبقه در منطقه آزاد تجاری دمشق است که در نزدیکی مراکز تجاری قرار دارد، این مرکز ارائه دهنده خدمات تجاری به متقاضیان ایرانی است.

وی تاکید کرد: ساختمان مرکز تجارت ایران در سوریه دارای سالن های همایش، اجتماعات ،اتاق جلسات وهمچنین دفاتر تجاری در متراژهای متفاوت است که در این فضاها امکان برگزاری جلسات طرف های ایرانی و سوریه ای فراهم است.

این کارشناس سوریه ای بیان کرد که ورود کالا به منطقه آزاد تجاری دمشق با تعرفه تجاری صفر امکان پذیر است.

لازم به توضیح است؛ همایشی در اسفندماه سال جاری با حضور مقامات سوریه ای و تعدادی از تجار این کشور در تهران برگزار خواهد شد که کار ثبت نام در این زمینه آغاز شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست