بازدید روسای کمیسیون های تخصصی اتاق بازرگانی ایران ، رییس اتاق بازرگانی البرز و دبیر کل اتاق از پژوهشگاه مواد و انرژی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز گفت:

اتاق بازرگانی البرز، پل ارتباطی صنایع و پژوهشگران خواهد شد

 به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، پرهام رضایی روز بیست و چهارم شهریورماه در جریان بازدید از پژوهشگاه مواد و انرژی در مشکین دشت که با حضور هیاتی از اتاق ایران همراه بود، اظهار کرد: از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در استان البرز باید به نحو مطلوب استفاده شود، به یقین کمیسیون های تخصصی اتاق بازرگانی که افرادی مجرب در آن حضور دارند نقش بسیار موثری در برقراری تعامل میان اتاق ایران و پژوهشگاه مواد و انرژی ایفا خواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز با اشاره به اهمیت تولید علمی که به فناوری برسد، افزود: این تعریف همان تجاری سازی اقدامات فناورانه است که نباید در حد شعار و حرف باقی بماند و نیاز است که جنبه عملیاتی پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه ظرفیت های بسیاری در فازهای تحقیقاتی در کشور وجود دارد که به درستی از آن بهره برداری نشده است، ادامه داد: در سال های اخیر اقداماتی در این زمینه دنبال شده؛ اما هنوز کاستی های زیادی وجود دارد که باید رفع شود.
رضایی ضمن اشاره به اینکه تاکنون نشست های متعددی میان بخش خصوصی و حوزه تحقیقاتی در کشورمان برگزار شده اما نتیجه مطلوب حاصل نشده است، افزود: دلیلش این است که هنوزاعتمادسازی لازم میان محققان بخش های پژوهشی و علمی و بخش خصوصی در این مورد شکل نگرفته و اتاق بازرگانی می خواهد در این زمینه پیشقدم شود.
وی با تاکید برنگاه ویژه اتاق بازرگانی برتعامل میان حوزه صنعت و دانشگاه گفت: در حوزه فعالیت های دانش بنیان و استارت آپ ها فضای بسیار خوبی در کشور فراهم شده است، اما برای ورود این شرکت ها به حوزه های عملیاتی از جمله صنعت باید زمینه مناسب ایجاد شود.
وی با اشاره به برگزاری نشست هایی از سوی اتاق بازرگانی البرز با جوانان فعال در حوزه استارت آپی و شرکت های دانش بنیان استان بیان کرد: در این راستا درصدد هستیم که انجمن استارت آپی در البرز در نخستین فرصت ایجاد شود تا در نتیجه آن طرح ها و ایده های فناور گردآوری شده و در مراکزی مانند کارخانه نوآوری این طرح ها به پویایی لازم برسد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز در بخش دیگری با اشاره به وجود سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی دراین استان که یک ظرفیت ویژه است، گفت: ایجاد فضای مناسب برای پروژه های تخقیقاتی در کنار این ظرفیت ها می تواند زمینه ساز تولید مواد اولیه صنایع البرز باشد؛ چرا که امروز به دلیل مواردی مانند مشکلات ارزی بخش های تولیدی و صنعتی در ایران با معضل تامین مواد اولیه مواجهه است.
وی با تاکید بر وجود مواد خام غنی در حوزه مواد معدنی و شیمی آلی در کشورمان که به خارج صادر می شود، عنوان کرد: از سویی دیگرمواد اولیه با قیمت های بالا وارد ایران می شود؛ در صورتی که می توانیم در این زمینه به تولید داخل دست یابیم.
رضایی در ادامه گفت: استان البرز بالغ بر ۱۳ شهرک صنعتی دارد و از طرفی مراکز تحقیقاتی قوی در این استان وجود دارد که می تواند نیازهای تولید این شهرک های صنعتی را مرتفع کند، ارتباط میان این بخش ها باید قوی شود.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی البرز فضای لازم برای ارتباط میان حوزهصنعت و بخش های تحقیقاتی را فراهم خواهد کرد، افزود: بدون شک تا زمانی که نتوانیم به سمت صادرات حرکت کنیم به نتیجه مطلوب در کارهای تولیدی دست نخواهیم یافت، در این خصوص کمیسیون های تخصصی اتاق ایران و البرز درب ها را به سوی مراکز تحقیقاتی و ارتباط با این حوزه باز می کند.
* موفقیت در تولیدات داخلی نیازمند فراهم کردن زمینه صادرات است
در ادامه این بازدید، جمشید نفر رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیزبیان کرد: مباحث تجاری سازی و بازاریابی از مهمترین نکات در خصوص ارتباط میان اتاق بازرگانی و پژوهشگاه موارد و انرژی است.
وی در مورد مشکلات پیش رو با اشاره به وجود تحریم ها در کشورمان گفت: تاثیرگذاری این تحریم ها به گونه ای است که نمی دانیم برای فرداها و روزهای پیش رو چه برنامه ای داشته باشیم و اتاق نیز از این سردرگمی ها جدا نیست.
رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی با اشاره به اینکه موفقیت در تولیدات داخلی نیازمند فراهم کردن زمینه صادرات است تاکید کرد: اگر موفقیتی در هر زمینه تولیدی در کشورمان حاصل شود اما امکان صادرات آن محصول فراهم نباشد ، توفیق آنچنانی در این راستا حاصل نشده است؛ چرا که جهانی شدن و درخشش در دنیا اهمیت بالایی دارد.
وی در ادامه وعده داد که در ذیل کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران یک کمیته تخصصی راهبردی در رابطه با اهداف دیداراز پژوهشگاه مواد و انرژی تشکیل شود که در آن قرار است راهکارهای لازم را جستجو کنند.
**ایران رتبه چهاردهم تولید برق جهان را دارد
در بخش دیگری از این بازدید، حمید رضا صالحی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران نیزگفت: اکنون در سه بخش خانگی، اداری، تجاری و صنعتی کشورمان سالانه ۲۵۰میلیارد کیلووات ساعت برق مصرف می شود.
وی بیان کرد: کشورمان با تولید سالانه ۸۳ هزارمگاوات برق، رتبه چهاردهم تولید برق در جهان را از آن خود کرده است.
صالحی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه باید هدف گذاری برای صادرات برق به کشورهای همسایه از جمله پاکستان در اولویت قرار گیرد، عنوان کرد: پیش بینی می‌شود ۱۰تا ۱۵ درصد برق تولیدی کشور به برق امید اختصاص داده شود و ۸۵ درصد باقی مانده به تدریج مشمول افزایش قیمت خواهد شد.
*بازدهی کارهای تحقیقاتی و فناورانه مدنظراست
در ادامه علیرضا خاوندی رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی نیز در بخش دیگری از این بازدید بیان کرد: دررفع نیازهای فناورانه و صنعتی و هچنین تربیت پژوهشگران متبحر که نیاز صنعت وجامعه است، اقدامات لازم را پیش خواهیم برد.
وی اظهارامیدواری کرد که با انعقاد تفاهم نامه ها، پیگیری پروژه ها و موضوعاتی که می تواند زمینه سازهمکاری بیشتر میان پژوهشگاه مواد و انرژی واتاق بازرگانی باشد، نتایح مطلوب در بازدهی کارهای تحقیقاتی و فناورانه حاصل شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست