سنگ اندازی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان

رئیس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و دانش بنیان اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان نیاز به حمایت و توجه جدی دارند، گفت: بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان سنگ اندازی می کنند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، فائق زرافشان در راستای مبحث مهم حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، استارت آپی و شتاب دهنده که در گام دوم انقلاب هم از اولویت‌های مدنظر است، اظهار داشت: در دوره سوم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز خوشبختانه با توجه به ترکیب اعضاء که از صاحبان صنعت بوده و دارای تحصیلات دانشگاهی عالیه هستند، کمیسیون جوانان، کارآفرینی و دانش بنیان در اتاق البرزتشکیل شد.

وی افزود: با توجه به اینکه تشکیل کمیسیون جوانان، کارآفرینی و دانش بنیان توسط هیات نمایندگان دوره کنونی اتاق البرز شکل گرفته و ممکن است در دوره چهارم پتانسیل لازم برای ادامه کار کمیسیون مربوطه فراهم نباشد، به این فکر افتادیم که انجمن شرکت‌های دانش بنیان استان را تشکیل دهیم.

وی با اشاره به پیگیری‌هایی که در ارتباط با تشکیل انجمن شرکت‌های دانش بنیان البرز در سطح اتاق ایران هم دنبال شد، بیان کرد: خوشبختانه در نهایت با پیگیری‌های انجام شده این انجمن در البرز شکل گرفت.

رئیس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و دانش بنیان اتاق بازرگانی البرز، گفت: بر طبق آماری که در زمان تشکیل انجمن در اختیار داشتیم حدود ۲۳۰ شرکت دانش بنیان ثبت شده در البرز وجود داشته است که تعداد بالایی از این شرکت‌ها در پارک علم و فناوری مستقر هستند و بخشی دیگر هم در سطح واحدهای صنعتی خود فعالیت دارند.

وی با تاکید بر اینکه که اقدامات مرتبط با ثبت انجمن شرکت‌های دانش بنیان استان در حال انجام است، افزود : تعامل نزدیک با اعضای فعال انجمن برقرار است، اما با توجه به اینکه هنوز حساب مشترکی برای انجمن گشوده نشده است، فراخوان برای برگزاری جلساتی با حضور شرکت‌های دانش بنیان استان را تاکنون اعلام نکرده ایم.

رئیس انجمن شرکت‌های دانش بنیان استان البرز با اشاره به اینکه خوشبختانه تشکیل این انجمن کاری ماندگار خواهد بود، توضیح داد: ساختار انجمن مرکب از ۵ عضو هیات رئیسه است و هر دو سال یکبار انتخابات تعیین هیات رئیسه آن برگزار می‌شود‌.

وی با تاکید بر لزوم فعالیت صندوق پژوهش و فناورری استان البرز، گفت: بالغ بر ۳۰ درصد اعضای این صندوق دارای شرکت‌های دانش بنیان هستند و بیشترین سرمایه را همین افراد به عنوان نمایندگان بخش خصوصی وارد صندوق کرده اند.

زرافشان در بخش دیگری با اشاره به فراز و نشیب‌های موجود بر سر راه شرکت‌های دانش بنیان برای دریافت تسهیلات بانکی عنوان کرد: در گذشته شرکت‌های دانش بنیان استان برای دریافت تسهیلات راهی سخت و طولانی را طی می کردند و اغلب هم به نتیجه نمی‌رسند، اما در صندوق پژوهش و فناوری استان با توجه به اینکه سرمایه موجود آن توسط بخش خصوصی فراهم شده، فرآیند پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان هم تسهیل شده است.

وی با تاکید بر اهمیت ارزیابی شرکت‌های فناور و دانش بنیان خلاق که می‌توانند ایده های نو خود را عملیاتی کنند، گفت: قرار است حمایت کافی از این شرکت‌ها صورت گیرد، البته در این میان باید به گونه ای پیش برویم که بازگشت سرمایه هم داشته باشیم.

رئیس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و دانش بنیان اتاق بازرگانی البرز افزود: با توجه به اینکه اعضای صندوق پژوهش و فناوری استان از فعالان بخش خصوصی هستند، تمایل زیادی دارند که سرمایه‌های موجود خود را در بخش تولید فعال کنند و به یقین در این راه شرکت‌های دانش بنیان دارای پتانسیل سرمایه گذاری و بازگشت سرمایه می‌توانند از این فرصت‌های بخش خصوصی بهره مند شوند.

وی در بخش دیگری در حوزه همکاری میان صندوق پژوهش و نوآوری و انجمن شرکت‌های دانش بنیان استان البرز عنوان کرد: با توجه به اینکه سرمایه صندوق پژوهش و فناوری استان کاملا خصوصی است ، دغدغه زیادی از بابت چگونگی استفاده از این سرمایه وجود دارد.

به گفته زرافشان اگر بانک‌ها دستورالعمل و شیوه درستی را در قالب حمایت از شرکت‌های دانش بنیان پیاده سازی می کردند، شاید هیچگاه ضرورتی به شکل گیری صندوق‌هایی مانند صندوق پژوهش و فناوری توسط بخش خصوصی نبود، اما در این میان فعالان بخش خصوصی به نیاز شرکت‌های دانش بنیان توجه کرده و صندوق را در راستای حمایت از دانش بنیان‌ها و دیگر صاحبان اندیشه های نو و فناورانه تشکیل داده اند.

وی تاکید کرد : در زمینه دریافت تسهیلات توسط شرکت‌های دانش بنیان سه گروه داریم که گروه نخست شرکت‌های فعال در پارک علم و فناوری هستند که تسهیلات خود را از صندوق پژوهش معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری دریافت می کنند، گروه دوم شرکت‌هایی هستند که تسهیلات را مستقیما از بانک‌ها دریافت می کنند و گروه سوم هم شامل شرکت‌هایی است که مقرر شده از صندوق پژوهش و فناوری استان بهرمندی از این تسهیلات را داشته باشند.

رئیس انجمن شرکت‌های دانش بنیان استان البرز عنوان کرد: بعد از شکل گیری انجمن شرکت‌های دانش بنیان و بعد از برگزاری اولین نشست با حضور اعضا، برای آنها کارت عضویت صادر خواهد شد و در مرحله بعدی از میان اعضا یک گروه ارزیابی شکل می گیرد.

وی بیان کرد: در نهایت توسط این گروه ارزیابی، با توجه به مواردی از جمله شرایط شرکت‌های دانش بنیان، اولویت بندی طرح‌ها و پروژه ها و ریسک پذیری آنها، ارزیابی‌های شرکت‌ها صورت می‌گیرد و به صندوق پژوهش و نوآوری استان معرفی می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست