در نشست رییس سازمان توسعه تجارت با اعضای اتاق بازرگانی البرز مطرح شد

وعده معاون وزارت صمت برای حل مشکلات فعالان تجاری استان البرز
حمید زادبوم معاون وزارت صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت، به دعوت اتاق بازرگانی البرز سفر یک روزه ای به استان داشت تا از نزدیک با مشکلات فعالان اقتصادی بویژه در حوزه تجارت خارجی آشنا شود.
در ابتدا او در نشست فعالان اقتصادی که در اتاق بازرگانی البرز برگزار شد حضور یافت و مشکلات کاری آنها به ویژه در ارتباط با بازگشت ارز صادراتی، تعلیق برخی کارت های بازرگانی و ترخیص کالا از مبادی گمرکی را از زبان این فعالان شنید.
افزایش مهلت و بازنگری در خصوص شرایط بازگشت ارز صادرکنندگان به ویژه در بخش محصولات کشاورزی و دارویی و فرش دستباف، امکان تهاتر ارزی مرتبط با صادرات و واردات بین فعالان اقتصادی بدون نیاز به مداخله دولت و بانک مرکزی و همچنین بهره گیری از ظرفیت های بخش خصوصی برای فعال کردن رایزنی‌های اقتصادی ایران در دیگر کشورها، از مهمترین مباحث مطرح شده در این نشست بود.
در ابتدای این مراسم پرهام رضایی رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز ضمن اشاره به نشست های متعدد خود با صادرکنندگان استان گفت: با بررسی مشکلات صادرکنندگان البرز که برخی از آنها سابقه صادرکننده نمونه کشوری نیز دارند، به این نتیجه رسیدیم که حل و فصل مشکلات مربوطه، نیازمند مداخله بالاترین مسئول دولتی مرتبط با این مساله است و به همین دلیل به صادرکنندگان استان قول دادیم که از دکتر زادبوم ریاست محترم سازمان توسعه تجارت برای حضور در استان و رسیدگی به مسائل دعوت کنیم که خوشبختانه در این نشست، این وعده تحقق یافت.
پرهام رضایی افزود: در شرایط جنگ اقتصادی نباید زانوی غم به بغل بگیریم بلکه باید بکوشیم با اعتماد به توانمندی های بخش خصوصی، راهی برای کم اثر کردن تحریم‌ها پیدا کنیم.
رئیس اتاق البرز ادامه داد: برای عبور از تحریم ها لازم است که بخش خصوصی و دولتی در کنار هم باشند نه اینکه بخش خصوصی در بروکراسی اداری گم شود. به همین دلیل انتظار داشتیم در مباحثی مانند سامانه جدید کارت بازرگانی و تعیین مهلت و روش بازگشت ارز حاصل از صادرات، رویه‌ها و تصمیم های جدید،پس از مشارکت بخش خصوصی تعیین می‌شد تا شاهد ناهماهنگی های اخیر نباشیم.
وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی طرفدار شفافیت اقتصادی و بازگشت ارز صادراتی است. ولی این کار با قوانین ضد و نقیض تحقق نمی یابد و لازم است از پویایی چرخه اقتصاد یعنی مثلث واردات، تولید و صادرات محافظت کنیم چون این سه فعالیت، یک زنجیره به هم پیوسته هستند و هر کدام آسیب ببیند، بقیه را هم مختل می کند.
وی افزود: البرز استان صنعتی پیشرو است و با توجه به کوچک شدن بازار مصرف داخلی، لازم است مسیر صادرات و همچنین واردات ماشین آلات صنعتی و نهاده‌های تولید را هموار کنیم تولیدکنندگان استان بتوانند همه ظرفیت های خود را فعال کنند. اکنون که فشار تحریم ها افزایش یافته، باید بکوشیم موانع اداری را کم کنیم تا تراز صادراتی استان افزایش یابد.
رضایی در ادامه گفت: افزون بر صادرات صنعتی، استان البرز از ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه تولید و صادرات محصولات کشاورزی برخوردار است ولی در چند روز اخیر با برخی تصمیم ها، کارت بازرگانی اغلب صادرکنندگان سبزی و صیفی جات استان به بهانه عدم بازگشت ارز صادراتی تعلیق شده است. حال آنکه انتظار داریم زمان بازگشت ارز اصلاح شود و به جای ۳۱ شهریور، مهلت ۳ تا ۴ ماه به صادرکنندگان محصولات کشاورزی داده شود تا بتوانند ارز صادراتی خود را بازگرداند.
رئیس اتاق البرز ادامه داد: همچنین در خصوص سایر فعالان اقتصادی شناسنامه‌دار نیز لازم است به شرایط حاکم بر تجارت خارجی توجه شده و انتظارات را مطابق با واقعیت ها تنظیم کنیم.
پرهام رضایی همچنین با اشاره اهمیت رایزن های اقتصادی در بررسی بازارهای هدف صادراتی، انتقال اطلاعات به فعالان اقتصادی داخلی و رایزنی برای بهبود شرایط کاری و کنترل ریسک ها، خواهان تعیین رایزن های جدید توسط اتاق های مشترک بازرگانی شد و گفت: اگر رایزن اقتصادی از دل بخش خصوصی بیرون بیاید، کارآمدی بیشتری خواهد داشت. ضمن اینکه این روش، بار مالی برای دولت نخواهد داشت.
به گفته وی، رایزن های منتخب بخش خصوصی می توانند مسایل حقوقی، بانکی، بیمه‌ای، حمل و نقل و … را با خلاقیت و جذابیت بیشتری حل و فصل کنند تا مسیر تجارت خارجی هموارتر شود.
فعالان اقتصادی استان البرز نیز در این نشست با بیان مشکلات کاری خود اعم از مشکلات شرکت ها و انجمن ها، خواهان رسیدگی معاون وزارت صمت به آنها شدند.
در پایان این نشست حمید زادبوم معاون وزارت صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت، ضمن تاکید بر اهمیت ظرفیت های اقتصادی استان البرز و تقدیر از فعالیت های اثربخش و خلاقانه اتاق بازرگانی استان، وعده داد تا مسائل مطرح شده در این نشست را در کمیته ارزی مطرح کند و همچنین در مواردی که فعالان اقتصادی شناسنامه دار و قانون گرا، محدودیتهایی برای بازگرداندن ارز صادراتی یا تعیین منشا ارز وارداتی مواجه هستند، رایزنی لازم با بانک مرکزی را به عمل آورد.
وی افزود: کسانی که بدون سوابق روشن تجاری، از مقررات ارزی تخلف کنند به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد. اما در عین حال فعالان اقتصادی که به دلیل محدودیت های بیرونی نمی‌توانند تعهدات خود را ایفا کنند، مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
وی وعده داد که به زودی برای برخی از فعالیت های اقتصادی، شرایط بازگشت ارز صادراتی اصلاح می‌شود و ادامه داد: در مورد محصولات کشاورزی و همچنین صنایع غذایی که از نهادهای یارانه استفاده نمی کند، شرایط را تسهیل خواهیم کرد. همچنین سقف زمانی بازگشت ارز صادراتی برای صنایعی که بازار فروش آنها دیربازده است مانند دارو و فرش دستباف، افزایش می یابد.
به گفته زادبوم، به زودی سازوکاری اجرا خواهد شد تا وارد کنندگان و صادر کنندگان بتوانند ارز تجاری خود را با نرخ‌های توافقی مبادله کنند و صرفا اطلاعات آن را در سامانه نیما بارگذاری کنند.
گفتنی است معاون وزارت صمت ، پس از این نشست، جلسه ای در محل اتاق بازرگانی و با حضور رییس اتاق های بازرگانی و تعاون البرز، معاون هماهنگی اقتصادی استاندار، رییس سازمان صمت استان و برخی مدیران دولتی برگزار کرد و موضوعاتی همچون احداث نمایشگاه بین المللی استان البرز، پایانه صادراتی و راهکارهای توسعه سامانه های الکترونیکی تجاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پس از آن، معاون وزارت صمت و هیات عالی رتبه همراه وی، از شرکت دارویی سینا ژن در شهرک صنعتی سیمین دشت بازدید کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست